Политика приватности

Политика приватности

 

1. Генерално
 
Ми ћемо само обрађивати ваше личне податке у складу са важећим законима о приватности. Следећа политика приватности ће вас информисати о типу, обиму и сврси сакупљања, обраде и кориштења личних података од Микромаркета.
 
Контакт информације
Микромаркет
Коло Српских Сестара 13
Нови Сад
Србија
+381 11 267 27 17
Info@mikromarket.rs
 
2. Службеник за заштиту података
 
Именовали смо нашег службеника за заштиту података и можете га контактирати на:
Коло Српских Сестара 13, Нови Сад
или
info@mikromarket.rs
 
3. Коришћење података
 
Прикупљени подаци
За информације о прикупљеним подацима, сврху обраде података, примаоца података и преноса података у треће земље, погледајте одговарајући одељак политике приватности:
– информације о услугама Микромаркета (4)
– информације о web страници Микромаркета (5)

 
Легитимни интереси
 
Приликом обраде ваших података следимо следеће легитимне интересе:
 
– приказивање релевантних реклама кориснику
– побољшање наше услуге
– заштита од злостављања
– статистика
 
Трајање складиштења
 
Ми ћемо чувати ваше податке све док ваше интересовање за брисање или анонимизовање не превладава.
 
Ми задржавамо Ваше личне информације колико год је то потребно за пружање услуга вама и другима, као и да се придржавамо наших законских обавеза. Ако више не желите да користимо ваше личне информације или да вам пружимо услуге, можете затражити да обришемо ваше личне податке и да затворимо ваш налог. Имајте у виду да ако затражите брисање ваших личних података, задржаћемо информације од избрисаних налога као што је потребно за наше легитимне пословне интересе, да се придржавамо закона, спречимо преваре, прикупљамо таксе, решавамо спорове, решавамо проблеме, помажемо истраживањима, услове коришћења и предузимање других радњи дозвољених законом. Информације које задржавамо ће се радити у складу са овом Политиком приватности.
 
Права погођеног корисника
 
Ако имате налог на овој страници или сте оставили коментаре, можете затражити да добијете извезену датотеку личних података које имамо о вама, укључујући и све податке које сте нам дали. Можете такође затражити да обришемо све личне податке које имамо о вама. Ово не укључује никакве податке које смо дужни држати у административне, правне или сигурносне сврхе.
 
Имате право – под одређеним условима:
 

  • да затраже информације о обради података,
  • да исправите своје податке,
  • да обришете или блокирате податке,
  • да ограничите обраду,
  • да се противите процесирању ваших података,
  • да примите ваше податке у преносивом формату и да га пренесете трећој страни,
  • да одузмете вашу сагласност за обраду ваших података за будућност и
  • да се жалите надлежном надзорном органу о било којој неприхватљивој обради података.

 
Можете постављати питања, на пример, путем следеће е-адресе: info@mikromarket.rs
 
Захтев или обавеза достављања података
 
У мери у којој ово није изричито наведено током сакупљања, пружање података није неопходно или обавезно.
 
4. Информације о услугама Микромаркета
 
Ми користимо услуге Микромаркета за спровођење циљаних кампања, који су дизајниране да приказују рекламе које су релевантне за вас. Следеће додатне информације важе за ове услуге:
 
Прикупљени подаци
 
Сакупљамо и обрађујемо следеће личне податке о вама:
 
Колачићи са псеудонимним идентификаторима
 
Колачићи су мали текстуални фајлови који се чувају на вашем рачунару. Упознају вас док претражујете интернет.
 
Датотеке са белешкама
 
Када посетите нашу web локацију, подаци о вашем рачунару и вашем приступу локацији се чувају.
 
Информације о локацији (са прецизношћу вашег поштанског броја)
 
Сврха
 
Обрађујемо ваше податке у следеће сврхе:
 
• приказивање релевантних реклама кориснику (циљано оглашавање)
• статистика
 
Извори података и примаоци података
 
Добијамо податке од вас (укључујући и путем уређаја који користите) преко оператора online платформи на којима се користе наше услуге.
 
Приликом обраде ваших података сарађујемо са следећим провајдерима услуга који такође имају приступ вашим подацима:
 
Google
 
Ако је потребно, Микромаркет се ослања на персонализовано оглашавање од Google-a за испоруку рекламног материјала. Према томе, следећа политика приватности је такође део ових услова: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
 
Да се ​​не слажете са коришћењем услуга Google-a, пратите упутства на горе наведеној страници.
 
Одустати
 
Штитимо вашу приватност веома озбиљно и водимо рачуна да се придржавамо важећих прописа о заштити података. Рекламни материјал из циљаних кампања оглашавамо симболом како би крајњим купцима пружили једноставан начин информисања о оглашавању и поновном избору заснованом на понашању.
 
Не желите да видите циљане огласе уопште? На овој страници увек имате могућност да информишете наш систем да се ваши анонимни статистички подаци не би требали користити за контролу екрана.
 
5. Информације о web страници Микромаркет
 
Ове информације се односе само на нашу web страницу на mikromarket.rs. Ако сте преусмерени на друге странице преко линкова на нашим страницама, молимо Вас да се информишете о томе о одговарајућем руковању вашим подацима.
 
Које личне податке сакупљамо и зашто их сакупљамо
 
Коментари
 
Када посетиоци остављају коментаре на сајту, прикупљамо податке приказане у обрасцу за коментаре, а такође и IP адресу посетиоца и низ корисника корисничког агента за помоћ при откривању спама.
 
Анонимни низ који је креиран са ваше е-адресе може се пружити Gravatar сервису да бисте видели да ли га користите. Политика приватности Gravatar сервиса доступна је овде: https://automattic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, ваша слика профила је видљива јавности у контексту вашег коментара.
 
Медији
 
Ако постављате слике на web локацију, требало би да избегнете учитавање слика помоћу уграђених података о локацији (EKSIF GPS). Посетиоци web сајта могу преузети и извући податке о локацији из слика на web страници.
 
Контакт форма
 
Ако користите наш контактни образац да нам пошаљете поруку, ми ћемо користити информације у обрасцу само да би одговорили на питање и контактирали вас у вези са вашим упитима. Информације које пружате преко нашег контакт формулара неће се обрађивати на било који други начин и само ће се користити за комуникацију у вези са вашим питањима.
 
Уграђени садржај са других web страница
 
Чланци на овој web локацији могу укључивати уграђени садржај (нпр. Видео записе, слике, чланке, итд.). Уграђени садржај са других web страница се понаша на исти начин као и да је посетилац посетио другу web локацију.
 
Ови web сајтови могу прикупљати податке о вама, користити колачиће, уграђивати додатна праћења треће стране и надгледати своју интеракцију са тим уграђеним садржајем, укључујући праћење интеракције са уграђеним садржајем ако имате налог и пријављени сте на тој web локацији.
 
Употреба ваших података
 
Пратимо принцип економичности података, тј. сви прикупљени подаци су нам потребни за испуњавање одговарајуће сврхе. Не постоји друга употреба изван овога.
 
Ваши лични подаци неће бити пренети трећим лицима без ваше изричите сагласности или без правне основе. Након завршетка обраде, ваши подаци ће бити избрисани. Уколико постоје обавезе чувања или ризици у вези са накнадним задацима за пружање доказа, подаци ће бити блокирани за даљу употребу. Након истека пореских прописа и прописа о трговинском праву, ови подаци ће бити избрисани осим ако сте изричито пристали на његову даљњу употребу.
 
Извори података
 
Добијамо податке од вас (укључујући и преко уређаја које користите).
 
Пренос података у треће земље
 
Подаци се преносе на треће земље изван Европске уније. То се ради на основу законски прописаних уговорних прописа који имају за циљ осигурање адекватне заштите ваших података и на које се можете консултовати на захтев.
 
Датотеке са белешкама
 
Када посетите web локацију, прво се чувају следећи подаци: ваша IP адреса (искључиво за заштиту наших система), удаљени хост, преноси података, страница за упућивање, као и датум и време. Поред тога, чуваћемо корисничко средство, прегледач и оперативни систем, у циљу оптимизације.
Обрада се врши искључиво за заштиту наших система (избегавање злоупотреба), за потребе статистичке анализе и за оптимизацију наших услуга и web страница. Не извршавамо персонализовано вредновање без ваше претходне сагласности.
 
Информације о колачићима
 
Користимо колачиће како би оптимизовали нашу web страницу. Ово су мале текстуалне датотеке које се чувају на вашем рачунару. Ови колачићи се бришу након затварања претраживача. Остали колачићи остају на вашем рачунару (дуготрајни колачићи) и препознају га следећи пут када посетите. Ово ће нам омогућити да вам пружимо бољи приступ на нашем сајту.
Можете спречити складиштење колачића тако што изаберете “block cookie” у подешавањима претраживача. Међутим, ово може ограничити функционалност наших услуга.
 
Више информација о томе како ми користимо колачиће, web beacons и сличне технологије, овде погледајте нашу политику колачића и за више општих информација о колачићима, погледајте http://www.allaboutcookies.org
 
Када посетите наше сајтове, постоје одређене информације које су забележене које су углавном анонимне информације и не откривају ваш идентитет. Ако сте пријављени на свој налог, неке од ових информација могу бити повезане са вашим налогом. Говоримо о следећим врстама детаља:
• ваша IP адреса или IP адреса proxy сервера;
• име домена које сте тражили;
• назив вашег провајдера интернета понекад је ухваћен у зависности од конфигурације ваше ISP везе;
• датум и време ваше посете web локацији;
• дужини ваше сесије;
• странице на које сте приступили;
• број пута када сте приступили нашем сајту у року од месец дана;
URL адреси датотеке коју сте погледали и информације које се односе на њега;
web локација која вас је упутила на наше сајтове; и
• оперативни систем који ваш рачунар користи.
 
Повремено ћемо користити компаније за рекламирање трећих лица да приказују огласе на основу претходних посета нашим сајтовима. На пример, ако посећујете наше странице, можете касније видети додатак за наше производе и услуге када посетите различите странице. Прочитајте више о вашим опцијама у нашој политици колачића.
 
Ако оставите коментар на нашој страници, можете се одлучити да сачувате своје име, адресу е-поште и web локацију у колачићима. Ово је за вашу погодност, тако да не морате поново попунити своје податке када оставите нови коментар. Ови колачићи ће трајати годину дана.
 
Ако имате налог и пријавите се на ову страницу, поставићемо привремени колачић да утврдимо да ли ваш претраживач прихвата колачиће. Овај колачић не садржи личне податке и одбацује се када затворите прегледач.
 
Када се пријавите, поставићемо и неколико колачића да сачувате своје податке за пријављивање и своје приказе на екрану. Пријављени колачићи трају два дана, а опције екрана колачића трају годину дана. Ако одаберете “Запамти ме”, ваше корисничко име ће трајати две недеље. Ако се одјавите из свог налога, колачићи за пријављивање ће бити уклоњени.
 
Ако уређујете или објављујете чланак, додатни колачић ће бити сачуван у вашем прегледачу. Овај колачић не садржи личне податке и једноставно означава идентификациони број чланка који сте управо изменили. Истиче се после 1 дана.
 
Newsletter
 
Ова web страница нуди електронски билтен на који се можете добровољно пријавити и одјавити у било које време. Ваша е-адреса ćе се користити искључиво за слање е-поште, у вези са нашим производима, услугама и свим променама које смо направили за наше услуге које се вас могу сматрати. Ни ваша е-адреса ни ваш идентитет неће бити продати, дати у закуп, изнајмити или открити појединцима.
Ми користимо MailChimp услуге за слање наших билтена, стога, следећа политика приватности је такође део ових услова: https://mailchimp.com/legal/privacy/
 
6. Примаоци података
 
Google Analytics
 
Ова web локација користи Google аналитику, услугу web аналитике коју пружа Google inc. (“Google“). Google аналитика користи такозване “колачиће”, текстуалне датотеке које се чувају на вашем рачунару и омогућавају анализу ваше употребе web локације. Информације које генерише колачић о вашој употреби ове web локације (укључујуćи и вашу IP адресу) ће се пренети на Google сервер у Сједињеним Државама и тамо се чувати. Google ћ користити ове информације да процени вашу употребу web странице, да саставља извештаје о активностима web странице за оператере web страница и да пружи друге услуге везане за активности web странице и коришћење интернета. Google може пренети ове информације и на треће стране ако то захтева закон или ако трећа лица обрађују ове податке у име Google-a. Google неће повезивати вашу IP адресу са било којим другим Google подацима под било којим околностима. Можете да спречите инсталацију колачића тако што ћете подесити софтвер претраживача сходно томе; међутим, желели бисмо да истакнемо да у овом случају можда нећете моћи да користите све функције ове web странице у пуном степену. Користећи ову web страницу, слажете се са обрадом података које сте прикупили о вама од стране Google-a на начин и за горе описану сврху. Можете се успротивити прикупљању и кориштењу ваше IP адресе од стране Google аналитике у било које време са ефектом за будућност. Додатне информације можете пронаћи на: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
 
Ова web локација користи Google аналитику с додатком “anonimizeIP ()“, тако да се IP адресе обрађују само у скраћеном облику како би се искључиле директне референце.
 
Facebook
Такође можемо користити комуникацијске алате са друштвене мреже на Facebooku, посебно са
Product Website Publikacije купаца. Овај производ генерише неповратну, не-личну контролну (вредну вредност) од ваших података о кориштењу које се могу доставити Facebook-u за потребе анализе и маркетинга у Сједињеним Државама. За више информација о сврси и обиму прикупљања података и даљој обради и коришћењу података од стране Facebook-а, као и о вашим преференцама приватности, молимо вас погледајте у Политици приватности Facebook-а која се може наćи на https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/ и https://www.facebook.com/privacy/explanation
 
Ако желите да се противите коришћењу корисничких посетилаца на Facebook-u, можете то учинити на https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/. За више информација, молимо посетите web локацију EDDA http://youronlinechoices.eu/
 
Коментари посетилаца могу се проверити путем аутоматске услуге за откривање спама.
 
Ако сте корисник или посетилац у Европском економском простору, ова права се односе и на вас:

За потребе важећег закона ЕУ о заштити података (укључујући и Уредбу о општој заштити података 2016/679 (“GDPR“), ми смо ‘контролор података’ ваших личних података.
 
Датум ове политике приватности је 06. мај 2018.
 
Задржавамо право промене ове декларације о заштити података у било које време са ефектом за будућност.
С времена на време ћемо морати да променимо ову политику да бисмо били сигурни да остаје актуелна са најновијим законским захтевима и свим променама у нашим праксама управљања приватношћу.
Кад променимо смерницу, обавезно ћемо вас обавестити о таквим променама, где је то потребно. Копија најновије верзије ове политике увек ће бити доступна на овој страници.